Δήμος Κέας

r

Εκδόθηκε η ΚΥΑ 49372/2017 (ΦΕΚ 2726/Β'/4.8.2017) με την οποία εξαιρούνται ελέγχου ΚΤΕΟ οχήμτα των μικρών νησιών.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 παρ. 2 της ΚΥΑ αναφέρει:

"2. Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης:

α. οχήματα τα οποία κινούνται ή χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικές περιστάσεις και οχήματα τα οποία ουδέποτε ή σπανίως χρησιμοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο, όπως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος ή οχήματα αγώνων, που εμπίπτουν στην περίπτωση «Ε. Εξαιρέσεις» της παρ. 6 της υπ’ αριθ. ΣΤ/1831/1978 (Β’ 72) απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών, όπως ισχύει.

β. τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις δημοσίας τάξεως και το πυροσβεστικό σώμα.

γ. οι τροχοφόροι ελκυστήρες της κατηγορίας Τ5 οι οποίοι χρησιμοποιούνται για αγροτικούς, ανθοκομικούς, δασοκομικούς, κτηνοτροφικούς ή αλιευτικούς σκοπούς μόνο στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στο έδαφος που συνδέεται με τις δραστηριότητες αυτές, όπως γεωργικές και δασικές οδοί καθώς και γεωργικές γαίες,

δ. Πλην των οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων (ADR), τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μικρά νησιά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν σ’ αυτά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ). Σ’ αυτή την περίπτωση, η εξαίρεση ισχύει για τις κατηγορίες οχημάτων που δεν ελέγχονται από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή τις Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ).

ε. Ειδικά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού τσίρκων και εμποροπανηγύρεων, με μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα έως και 40 km/h, τα οποία κινούνται μόνο στο ελληνικό έδαφος.".

Για να δείτε όλο το ΦΕΚ, πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου η διακήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού  προφορικού διαγωνισμού για τη μίσθωση παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού στη νήσο Κέα, την Πέμπτη 28/7/2017 και από ώρα 12:30 έως 13:00.

Για να διαβάσετε λεπτομέρειες, πατήστε εδώ.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Σεπτεμβρίου 2017 - Απριλίου 2018, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 17ης Ιουλίου 2017 μέχρι και την 24η ώρα της 17ης Αυγούστου 2017.

Για να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση, πατήστε εδώ

 Κάδους ανακύκλωσης γυαλιού τοποθέτησε ο Δήμος Κέας σε συνεργασία Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της Κέας.

 

Έχουν μπλε χρώμα και σχήμα κώδωνα. Οι κάδοι αυτοί συλλέγουν μόνον γυάλινα αντικείμενα συσκευασίας, μπουκάλια, βάζα κλπ. Είναι μία επί πλέον προσπάθεια του Δήμου Κέας για την διαφοροποίηση των ανακυκλούμενων αντικειμένων και την διάθεσή τους για επαναχρησιμοποίηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι στους κοινούς μπλε κάδους αποθέτουμε μόνον συσκευασίες από πλαστικό, αλουμίνιο, σίδερο και χαρτί.  Παρακαλούνται  οι δημότες και οι επισκέπτες της Κέας να συνεργασθούν με τον Δήμο στην προσπάθεια αυτή. 

 

 

 

 

 

 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, δια της 163/2017 απόφασής του απαντά στις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη αναφορικά με τη νήσο Μακρόνησο και τις υποδομές αυτής.

Για να δείτε την απόφαση, πατήστε εδώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλείτε στο: 22883 60019 (Ανταποκρίτρια ΟΓΑ).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΥΨΟΥΣ 6.4 εκ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΕΑΣ

 

Τις αποφάσεις ένταξης τριών µεγάλων έργων υποδοµής σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, σε Κέα, Σίφνο, Θήρα, συνολικού προϋπολογισµού 19,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζηµάρκος.

 

 

Στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ανάρτησε: "Σε Σίφνο, Σαντορίνη και Κέα εντάσουμε σήμερα τρία ακόμη έργα στον τομέα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Στην Σίφνο 9,2 εκ. Ευρώ, στην Σαντορίνη 3,5 εκ. Ευρώ και στην Κέα 6,4 εκ. Ευρώ για έργα που κάθε νησί από αυτά, το έχει μεγάλη ανάγκη και το περίμενε πολλά χρόνια. Η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των Δήμων των νησιών μας, μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα προς όφελος των νησιωτών μας. Συνεργασία που αποδίδει και στην οποία επενδύουμε για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και την αξιοποίηση των κοινών ευκαιριών."

 

Με ευχαριστήρια επιστολή του απάντησε ο Δήμαρχος Κέας, κος Γιάννης Ευαγγέλου. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου και την ευχαριστήρια επιστολή.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κέας προς τον Περιφερειάρχη.

 

 

 

 

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με όλα τα σχολεία της Κέας συμμετέχει ενεργά στην κοινή Πανελλαδική Δράση!!!

Παράλληλα με τις ενημερωτικές εκδηλώσεις και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες στα σχολεία, από τους συντονιστές της Δράσης, θα πραγματοποιηθούν και δύο δράσεις συντονισμένες από τον Δήμο Κέας και όλους τους πολίτες / φίλους που επιθυμούν να συμμετέχουν!

 

Κυριακή 2 Απριλίου Ιουλίδα ώρα 11.00 :

Συγκέντρωση των μαθητών του νηπιαγωγείου της Ιουλίδας με τον συνοδό τους για την φύτευση δενδρυλλίων και φυτών στην μικρή πλατεία στο Σκάκι – (Παλιά Αγορά) Φύτευση δενδρυλλίων και λουλουδιών, καλλωπισμός της περιοχής (φρεσκάρισμα χρώματος, αποκατάσταση στα πιόνια,).

 

Παράλληλα, στο Θεατράκι της Ιουλίδας θα εξελίσσεται δεύτερη δράση καθαρισμού και καλλωπισμού του χώρου, με την πολυτιμη βοήθεια των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ αφού προηγηθεί πρώτα απομάκρυνση   φυτών με μεγάλο όγκο  με την ευθύνη του Δήμου Κέας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δρόμου που οδηγεί στην πηγή Κανάλι Ιουλίδας καθώς και στον καλλωπισμό της πλατείας στο Σκάκι.

 

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και είστε ευπρόσδεκτοι σε όλες τις δράσεις!!

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve