Δήμος Κέας

r

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Σχολική Χρονιά - Εργασίες ανακαίνισης στα σχολεία της Κέας

Με τον Αγιασμό που έγινε με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, οι μαθητές των σχολείων της Κέας βρήκαν τα σχολεία τους ανακαινισμένα, φρεσκοβαμμένα και έτοιμα να τους υποδεχτούν και να τους παρέχουν τις απαραίτητες ανέσεις για την εκπαίδευσή τους. Η Δημοτική Αρχή έκανε ότι καλύτερο για να ικανοποιήσει αυτή της την υποχρέωση.

 

Λειτούργησε πλέον κανονικά το Νέο Δημοτικό Σχολείο Κέας στο Σχολικό συγκρότημα της Ιουλίδας, το οποίο είναι από τα πλέον σύγχρονα των Κυκλάδων.

 

Συγχρόνως όμως έγιναν ανακαινίσεις, σε όσες Σχολικές Μονάδες ήταν απαραίτητο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της και τα δικά μας σχολεία. Πιο κάτω περιγράφονται οι εργασίες που έγιναν με το πρόγραμμα αυτό.

 

Ευχαριστούμε επίσης τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για τις υποδείξεις τους, αλλά και τις Σχολικές Επιτροπές και κυρίως τις Προέδρους τους, Μαρία Ξυδοπούλου και Ελευθερία Μορφωνιού που επέβλεψαν τις ανακαινίσεις και επιμελήθηκαν τις προμήθειες του σχολικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

 

Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες:

-Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου

Κατασκευή πέργκολας 

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ

-Δημοτικό Κορησσίας

Αντικατάσταση κουφωμάτων 

Αντικατάσταση εσωτερικών πορτών

Αντικατάσταση ξύλινης οροφής στο κεντρικό κτίριο

-Νηπιαγωγείο Ιουλίδας

Επιχρίσματα στην εξωτερική τοιχοποιία.

-Νέο Δημοτικό Σχολείο Κέας

Έγιναν και θα γίνουν από το Δήμο οι απαραίτητες βελτιώσεις και συμπληρώσεις που κρίθηκαν επιβεβλημένες, για θέματα ασφάλειας των μαθητών, αλλά και λειτουργικών αναβαθμίσεων. 

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη Ηγεσίας Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Κέα

 

Επίσκεψη στην Κέα για υπηρεσιακούς λόγους πραγματοποίησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κύριος Σταμάτης Ράπτης, ο Α' Υπαρχηγός Αντιναύαρχος κύριος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Διευθυντής Επιθεώρησης Αττικής και Νήσων Υποναύαρχος κύριος Χάρης Αϊβαλιώτης. Σε σύσκεψη που έγινε στο Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας, στην οποία συμμετείχε και ο εκτελών χρέη Λιμενάρχη, κύριος Ιωάννης Πλεύρης, παρευρέθη ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, κύριο Δημήτρη Καβαλιέρο.

 

Στους επισκέπτες αναφέρθηκαν οι λειτουργικές ελλείψεις του Λιμενικού Τμήματος δεδομένης μάλιστα της αύξησης των επισκεπτών κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο αλλά και των αυξημένων αναγκών του νησιού από την αντίστοιχη αύξηση των δραστηριοτήτων του. Ο Αρχηγός Αντιναύαρχος κύριος Ράπτης έδωσε αμέσως εντολή να τοποθετηθούν δύο νέοι λιμενικοί στην Κέα και να αντικατασταθεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο με άλλο νεώτερο. Υποσχέθηκε μάλιστα να ελέγξει τη δυνατότητα διάθεσης ταχύπλοου σκάφους. Ο Δήμαρχος κύριος Ευαγγέλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση και ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την σημαντική προσφορά του Λιμενικού Σώματος με την συνεχή διάθεση του ταχύπλοου σκάφους του Λαυρίου για διακομιδές ασθενών από την Κέα.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μια γιορτή για την Καρθαία

Τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου

Δράση λόγου και μουσικής στο αρχαίο θέατρο

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, διήμερο εκδηλώσεων απόδοσης του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Καρθαίας Κέας στο κοινό, με αφορμή τη βράβευση του έργου Συντήρησης και Ανάδειξής του με το σημαντικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο EuropaNostra 2017.

 

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, μετά από περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας με ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του βραβείου που απονεμήθηκε στο έργο «Συντήρηση και Ανάδειξη αρχαίας Καρθαίας Κέας». Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν: η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α. κα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κέας κ. Γιάννης Ευαγγέλου, εκ μέρους της EuropaNostra η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στον τομέα «Συντήρηση» κα Φανή Μαλλούχου-Tufano, η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Έργου «Συντήρηση και Ανάδειξη Μνημείων Κέας» Ομ. Καθ. κα Ευαγγελία Σημαντώνη-Μπουρνιά και ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης.

Θα ακολουθήσει παράσταση στο αρχαίο θέατρο. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η ακροτελεύτια Ραψωδία Ω από την ΙΛΙΑΔΑ του Ομήρου ως μια δράση λόγου και μουσικής, σε μετάφραση του αείμνηστου Δημήτρη Μαρωνίτη. Τη ραψωδία θα διαβάσουν η ηθοποιός Μαρία Σκουλά και ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής, ενώ τέσσερεις μουσικοί σε ένα συνδυασμό κλασικών και παραδοσιακών μουσικών οργάνων θα ερμηνεύσουν πρωτότυπες συνθέσεις του Βαγγέλη Τούντα, εμπνευσμένες από τη μουσική παράδοση της Κέας.

Θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Τούντας (βιολί), Ίρινα Δημάκη (τσέλο), Παρασκευάς Ντόμπρος (κρουστά), Γιάννης Σέρβος (τσαμπούνα). Μουσική δραματουργία, επιμέλεια: Κορνήλιος Σελαμσής. Οργάνωση παραγωγής: ART FILES PRODUCTIONS - Ίλια Παπασπύρου.

 

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται για το πρωί ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας στην Ιουλίδα και στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης στο Βουρκάρι από προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου της Καρθαίας, των μνημείων του και των εργασιών συντήρησης και ανάδειξης που έλαβαν χώρα σε αυτόν από το 2002 έως το 2015. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην Κορησσία, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» με προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού από την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής που διηύθυνε τις εργασίες, ομ. καθ. Ε. Σημαντώνη-Μπουρνιά. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Γενική Γραμματέας της EuropaNostra κα Sneska Quaedvlieg Mihailovic.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Δήμου Κέας: www.destinationkea.com  και να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Γραφείου Τουριστικών Πληροφοριών του Δήμου Κέας: 22880 21500, από τις 06/09 έως και τις 13/09 και κατά τις ώρες 08:15-15:00.   

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημερομηνία

Ώρα

Τόπος

Θέμα

Παρασκευή 15/9

09:30

Άφιξη στο λιμάνι Κέας

 

10:00 έως 12:30

Λιμάνι Κέας

Ελεύθερο πρόγραμμα

13:00 έως 14:30

Μετάβαση στην Καρθαία

Βλ. πληροφορίες

14:30 έως 16:15

Καρθαία

Ξενάγηση στα μνημεία

16:20

Καρθαία: άνδηρο ναού Αθηνάς

Συγκέντρωση στο άνδηρο της Αθηνάς

16:30 έως 17:10

Καρθαία: άνδηρο ναού Αθηνάς

Σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων

17:15

Καρθαία: είσοδος αρχαιολογικού χώρου

Συγκέντρωση στην είσοδο

17:20 έως 17:30

Καρθαία: είσοδος αρχαιολογικού χώρου

Αποκαλυπτήρια βραβείου

17:30 έως 18:00

Καρθαία: θέατρο

Tαξινόμηση στο θέατρο

18:00 έως 19:00

Καρθαία: θέατρο

Παράσταση

19:30

 

Αναχώρηση

Σαββάτο 16/9

09:30 έως 11:30

Αρχαιολογικός χώρος προϊστορικού οικισμού Αγίας Ειρήνης

Ξενάγηση

12:00 έως 14:00

Μουσείο Κέας

Ξενάγηση

14:00 έως 18:00

Ελεύθερος χρόνος

 

18:00 έως 20:00

Κορησσία (λιμάνι) -   Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης»

Ομιλίες – παρουσιάσεις αρχαιολογικού χώρου Καρθαίας 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟ

 

Τα πλοία για την Κέα αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Λαυρίου και το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα. Για τα δρομολόγια βλ.  www.openseas.gr

 

Δρομολόγια εκτελούνται από τρία πλοία:

§        ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ:  Πρακτορείο Λαυρίου (Κριαλής): 22920-60370-1, 22920-26200

                                                   Πρακτορείο Κέας («Το Στεγάδι»): 22880-21435, 22880-22660

§        ΜΑΚΕΔΩΝ: Πρακτορείο Λαυρίου («Όστρια»): 22920-26777, 22920-27285

       Πρακτορείο Κέας («Όστρια»): 22880 22004

       Πρακτορείο Κέας (Μουζάκη): 22880-21920

§        ΑΡΤΕΜΙΣ: Εξυπηρετούν όλα τα ανωτέρω πρακτορεία σε Λαύριο και Κέα

 

Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22923-20400, 22923-20401

Λιμεναρχείο Κέας: 22880-21344

 

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε εγκαίρως με τα παραπάνω πρακτορεία για επιβεβαίωση των δρομολογίων και για κρατήσεις θέσεων. Οι κρατήσεις θέσεων είναι απολύτως απαραίτητες, ιδίως στην περίπτωση που θέλετε να πάρετε και όχημα.

 

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

 

Στην Κέα λειτουργεί μεγάλος αριθμός καταλυμάτων, στοιχεία των οποίων μπορείτε να βρείτε μέσω της ιστοσελίδας www.destinationkea.com/to-nhsi/diamoni ή μέσω των σχετικών διαδικτυακών τόπων για τουριστικά καταλύματα.

 

Λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί παρακαλείσθε να προβείτε άμεσα σε κρατήσεις δωματίων.

 

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ

 

Το σύγχρονο αμαξιτό οδικό δίκτυο δεν φτάνει έως την Καρθαία. Έτσι, η πρόσβαση στην Καρθαία μπορεί να επιτευχθεί είτε από ξηράς μέσω μονοπατιών είτε δια θαλάσσης με κάποιο πλωτό μέσο.

 

Μονοπάτια

Υπάρχουν τέσσερα πανέμορφα παραδοσιακά μονοπάτια που φτάνουν στην Καρθαία Πρόκειται για τα μονοπάτια με αρ. 3, 5, 6 και 7, χαρτογράφηση των οποίων και αναλυτικές πληροφορίες επ’ αυτών μπορείτε να βρείτε στο http://destinationkea.com/politismos/monopatia/.

 Με αυτόν τον τρόπο προσεγγίζει κανείς τον αρχαιολογικό χώρο σταδιακά, σαν μέσα από μία «τελετή μύησης».

 

Από τα τέσσερα αυτά μονοπάτια το συντομότερο είναι το υπ’ αρ. 6, το οποίο ξεκινάει από τη θέση Σταυρουδάκι / Χαλτσιδιό, και έχει συνολικό μήκος περ. 1.900 μ. Η διάρκεια της πεζοπορίας για την κατάβαση υπολογίζεται σε 40΄. Στο σημείο εκκίνησης του μονοπατιού φτάνει κανείς ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που κατευθύνεται από την Κάτω Μεριά προς τα Χαβουνά και στρίβοντας αριστερά σε χωματόδρομο (συνολικού μήκους 500 μ. περίπου) στο σημείο όπου υπάρχει μπλε πινακίδα με την ένδειξη «Αρχαία Καρθαία – Πόλες». Ο χωματόδρομος καταλήγει σε μικρό πλάτωμα στάθμευσης όπου βρίσκεται η εκκίνηση του μονοπατιού σηματοδοτημένη με τη σχετική ξύλινη πινακίδα («Καρθαία 40΄»).

 

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Για τα μονοπάτια μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το παραδοσιακό μέσο μετακίνησης, τα μουλάρια. Την υπηρεσία αυτή παρέχει ο κ. Νικόλαος Δεμένεγας, με αντίτιμο17€/άτομο (χωρίς χρέωση για μικρά παιδιά) και διάρκεια 40 λεπτά (τηλ. 6976469413).

 

Από την Καλησκιά

Η Καλησκιά είναι ο γειτονικός όρμος της Καρθαίας προς τα νοτιοδυτικά, ο οποίος διαθέτει μία πανέμορφη παραλία. Την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η προσέγγιση της Καρθαίας με αφετηρία την Καλησκιά:

§  είτε με φουσκωτό

§  είτε με πεζοπορία περίπου 15΄, που θα είναι σηματοδοτημένη και διέρχεται από την ιδιωτικό χώρο του κ. Ελ. Πορίχη, ο οποίος φιλόξενα μας παρέχει την άδεια διέλευσης για εκείνη την ημέρα.

 

Στην Καλησκιά φτάνει κανείς μέσω ενός χωματόδρομου μήκους περ. 7 χλμ., ο οποίος ξεκινά από τα Χαβουνά. Προσοχή!Ο δρόμος αυτός εμφανίζει απότομες κλίσεις σε τρία σημεία και απαιτεί χρήση αυτοκινήτου με τετρακίνηση.

 

Πλωτά μέσα

Καθώς η αρχαία πόλη είναι παραθαλάσσια, η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο επιτυγχάνεται και από τη θάλασσα. Για την εκδήλωση θα έχει διαμορφωθεί ειδική πλωτή προβλήτα στο ανατολικό προστατευμένο άκρο της μεγάλης παραλίας της Καρθαίας («Πίσω ή Μεγάλες Πόλες»).

 

Ύστερα από μεσολάβηση του Δήμου Κέας, την ημέρα της εκδήλωσης η ιδιωτική πλοιοκτήτρια εταιρεία «AEGEAS SHIPPING COMPANY» θα εκτελέσει δρομολόγια, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, από τις Ποίσσες προς την Καρθαία και αντίστροφα. Το κόστος της μετάβασης μαζί με την επιστροφή ανέρχεται σε 30 € κατ’ άτομο. Τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν θα είναι τα ακόλουθα:

 

1)      Ποίσσες → Καρθαία: αναχώρηση 13:30 / άφιξη 14:00

Καρθαία → Ποίσσες: αναχώρηση 19:45 / άφιξη 20:15

 

2)      Ποίσσες → Καρθαία: αναχώρηση 15:15 / άφιξη 15:45

Καρθαία → Ποίσσες: αναχώρηση 21:30 / άφιξη 22:00

 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα για κρατήσεις με το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών του Δήμου στο τηλ. 22880 21500. Οι κρατήσεις θα μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά από τις 6-9-2017 έως τις  13-9-2017, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:15 – 15:00. Έως τις 14-9-2017 θα πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να παραλάβει τα κουπόνια κρατήσεων από το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριώντου Δήμου στο λιμάνι της Κέας (έναντι του χώρου πρόσδεσης των πλοίων).

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα υπάρξει έκτακτη ανακοίνωση και επικοινωνία.

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Η είσοδος στο αρχαίο θέατρο για την παράσταση  θα είναι δωρεάν κατόπιν επιδείξεως εισιτηρίων άνευ αντιτίμου.

 

Εισιτήρια εισόδου θα μπορεί να λαμβάνει κανείς:

§        - είτε μαζί με το κουπόνι κράτησης θέσης για το πλωτό μέσο από Ποίσσες από το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών

§        - είτε από το ειδικό γραφείο που θα έχει στηθεί την ημέρα της εκδήλωσης στις 13:00 στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας. Επομένως, όποιος επιλέξει να φτάσει στην Καρθαία από τα μονοπάτια, την Καλησκιά ή με ιδιωτικό πλωτό μέσο θα πρέπει να αναζητήσει το εισιτήριό του κατά την άφιξή του στον αρχαιολογικό χώρο.

 

Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες (311 στο αρχαίο θέατρο και 65 καθήμενοι σε πάγκους πλευρικά του θεάτρου). Οι επισκέπτες θα καθίσουν στις θέσεις που ορίζει το εισιτήριο. Θα διατεθούν, επίσης, 100 εισιτήρια όρθιων. Για την ταξινόμηση στις θέσεις βοήθεια θα παρέχουν εθελοντές και εργαζόμενοι στο Δήμο.

 

 

Δεν είναι εφικτή η προκράτηση θέσεων, ενώ για τα εισιτήρια που θα διατεθούν απευθείας στον αρχαιολογικό χώρο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

TΑΧΙ

 

Άτζακας Νίκος: 6977575888

Γκρέκας Φώτης: 6977575822

Δαρδάγος Γιάννης: 6973012813

Κορασίδης Αντώνης: 6977979614

Μακρής Σταύρος: 6973011681

Μαρκουλάκης Μάνος: 6936660251

 

 

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

 

Επιχείρηση Τουριστικών Διαδρομών KEATOUR

Τηλ. επικοινωνίας: 6972714407

URL: www.keatour.gr

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

Δήμος Κέας: 22883 60000

Κ.Ε.Π.: 22880 21150

Αστυνομικό Τμήμα Κέας: 22880 21100

Π.Π. Ιατρείο (Ιουλίδα): 22880 22200

Φαρμακείο (Ιουλίδα): 22880 22277

Φαρμακείο (Κορησσία): 22880 22000

Αρχαιολογικό Μουσείο: 22880 22079

Γραφείο τουριστικών πληροφοριών: 22880 21500

Επιχείρηση τουριστικών μεταφορών «Kea Tour»: 6972714407   /   www.keatour.gr

 

Δελτίο Τύπου

Κέντρο Κοινότητας

 

Ο Δήμος Κέας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Κέας – Κύθνου. 

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016. Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ως πράξη ενταγμένης στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο». Οι ειδικότητες που απαρτίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι μία Κοινωνική Λειτουργός και μία Ψυχολόγος. 

 

Βασικές Αρχές Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας:

-Εξατομικευμένη προσέγγιση, μέσω καταγραφής στοιχείων για την πορεία του ωφελουμένου με άξονα την αντιμετώπιση τυχόν δυσκολιών που αντιμετωπίζει το άτομο στην καθημερινότητά του, με βασικό στόχο πάντα την κοινωνική ένταξη ή/και την απασχόληση και στη συνέχεια υποστηρίζοντας και παρακολουθώντας τη διαδικασία αυτή

-Σύνδεση με δημοτικές, τοπικές και κεντρικές Υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κοινωνική προστασία, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση

-Ανάπτυξη συνεργασιών με κάθε αρμόδιο φορέα και Υπηρεσία

-Δικτύωση μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας και φορέων που υλοποιούν δράσεις

 

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, περιλαμβάνει τρείς (3) κεντρικούς άξονες:

•Α. Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

•Β. Συνεργασία με λοιπές Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές

•Γ. Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

 

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους των Δήμων Κέας και Κύθνου, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, και παράλληλα την προώθηση στην απασχόληση.

 

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστα Εγγυημένο Εισόδημα», ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

 

Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν:

•Άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ)

•Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια κ.λπ.

•Άστεγοι

•Μακροχρόνια άνεργοι

•Θύματα ενδοοικογενειακής βίας

•Ανήλικοι παραβάτες

•Χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών

•Φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι

•Μειονότητες και άτομα με πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες

•Παλιννοστούντες

•Μετανάστες

•Πρόσφυγες

•Αιτούντες άσυλο

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνα 22880 21589 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Ως χώρος υποδοχής του Κέντρου Κοινότητας λειτουργεί το γραφείο του Δήμου στην Κορησσία Κέας, από 9.00 ως 15.00 καθημερινά, με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικές δυσκολίες, (πληροφορίες στο τηλ. 22880 22533)  και ως χώρος Συνεδριών και Δράσεων, τόσο της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Κοινότητας, αλλά και τοπικών ομάδων και συλλόγων, θα λειτουργεί το προσφάτως ανακαινισμένο κτίριο, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο λιμάνι. (πρόσβαση από το δρομάκι που οδηγεί στην εκκλησία). Πρέπει να σημειωθεί ότι το κτίριο έχει παραχωρηθεί ευγενικά από τον Σύνδεσμο Απανταχού Κείων στον Δήμο Κέας, και τους ευχαριστούμε. 

 

Το τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κέας είναι 22880 21589. Το ωράριο λειτουργίας είναι 8.00 – 16.00 σε καθημερινή βάση, Δευτέρα έως Παρασκευή, και μπορείτε να καλείτε για πληροφορίες και ραντεβού. Κυρία Κυριακή Κουρτίδη, Κοινωνική Λειτουργός,  Κυρία  Μιχαέλα Παπαστεργίου, Ψυχολόγος. Υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού συνεδριών και σε απογευματινές ώρες, κατόπιν επικοινωνίας.

 

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Το email επικοινωνίας είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέας kea.gr. 

 

 

All rights reserved © 2017 - designed &developed by: betwelve